Häpnadsväckande natur Blå Lagunen Gejsern Strokkur Gullfoss vattenfall Thingvellir Nationalpark

Utflykter på Island

På Island kan du uppleva en mängd olika utflykter och sevärdheter. De mest kända sevärdheterna är Blå Lagunen, vattenfallet Gullfoss och de sprutande geysrarna. Många resenärer reser till Reykjavik, som också är utgångspunkt för många utflykter.

Utflykter kan du läsa mer om och boka här: Utflykter på Island

Blå Lagunen och Reykjaneshalvön

Blå Lagunen är absolut en av de mest exotiska upplevelserna på Island. Vattnet är ljusblått, ca 37 grader varmt och sägs göra underverk för både kropp och själ. Det är en helt fantastisk upplevelse att sitta i badet, mitt ute i ett lavafält, och bara njuta av det varma vattnet. Blå Lagunen ligger nära Keflaviks flygplats på Reykjaneshalvön. Denna halvö är en till stor del lavatäckt och skapad av både gamla och "nya" stelnade lavaströmmar. Det är ett aktivt område där man även kan få se varma källor, puttrande pölar och svavelrika områden. Utflykter finns till både Reykjaneshalvön och Blå Lagunen och de flesta avgår från både Reykjavik och flygplatsen.

Gyllene Cirkeln

Gyllene Cirkeln är en klassisk utflykt där man får se några av de populäraste sevärdheterna på Island. De största attraktionerna på denna tur är: Vattenfallet Gullfoss, geysern Strokkur och den gamla tingsplatsen Thingvellir. Denna utflykt är definitivt ett "måste" när man åker till Island.

Ridturer med islandshäst

Att rida islandshäst är ett naturligt sätt att uppleva den isländska naturen på. Ridturer finns i olika svårighetsgrad och längder, beroende på hur ridvan man är. En häftig upplevelse på vintern är att ta en ridtur och få se norrsken på himlen. Eller att rida till en varm källa på sommaren och ta ett avkopplande dopp innan man rider tillbaka igen.

Superjeep

Terrängen på Island utanför de vanliga bilvägarna bjuder in till utflykter med superjeep. Superjeeparna är modifierade jeepar byggda för att korsa floder, köra upp för branta kullar och över grov terräng. Dessa turer är helt klart något utöver det vanliga! Är man ute efter spänning och att få se naturen så är utflykter med superjeep ett perfekt alternativ.

Valsafari

Ifrån hamnen i Reykjavik avgår flera båtar ut till havs varifrån man kan skåda flera sorters valar. Till exempel: puckelval, späckhuggare, delfiner och om man har extra tur kan man kanske få se blåval. Chansen att få se någon sorts val sägs vara 99%, och skulle man trots allt inte få se någon val så får man ofta en ny tur gratis. Åker man på denna sorts utflykt under sommaren (maj-sept) så får man ofta även se lunnefåglar. På de flesta båtarna kan man köpa dryck och snacks, och man brukar kunna låna overaller om det skulle vara kallt.

Vackra naturområden

På Island finns otaliga platser och områden med vacker natur. Platser som attraherar både turister och islänningar.

Landmannalaugar är ett av dessa områden och bjuder på berg i rosa, gula och grå nyanser. Ett otroligt vackert område där man även kan bada i varm källa. En otrolig upplevelse!

Thorsmörk är bland de vackraste platserna på Island. Området är en dal som ligger mellan glaciärerna och är mycket omtyckt som vandringsområde. Härifrån kan man göra flera olika utflykter; vandra på glaciär, bergsklättra, beskåda vattenfall m.m.

Glaciärlagunen Jökulsarlon är en annan mäktig upplevelse. I lagunen flyter isberg i olika storlekar som har brutit sig loss från glaciären Vatnajökull. Ett tips är att ta plats på en båttur och åka runt bland isbergen, en makalöst vacker syn!

Snaefellsnes nationalpark är en halvö där man hittar vulkanen och glaciären Snaefellsjökull. Vid klart väder kan man skåda vulkanen ifrån Reykjavik. På halvön Saefellsnes väntar flera naturupplevelser som svarta stränder, den pelarformade klippan Gerduberg, ett rikt fågelliv och olika lavaformationer.

Utflykter till vackra naturområden kan du boka här: Naturutflykter på Island