Häpnadsväckande natur Blå Lagunen Gejsern Strokkur Gullfoss vattenfall Thingvellir Nationalpark

Blå Lagunen

Blå Lagunen är en naturligt uppvärmd bassäng insprängd mitt i ett lavafält på sydvästra Island. Vattnet är vackert ljusblått, fullt av mineraler och sägs vara helande för både kropp och själ. Temperaturen i badet ligger kring 37 grader celsius. I badet finns även en bar där man kan köpa förfriskningar och välgörande ansiktsmasker, direkt ifrån vattnet.

Många väljer att ta ett avkopplande stopp vid den Blå Lagunen vid ankomst, eller hemresa, då badet ligger lägligt mellan flygplatsen och Reykjavik. Det finns också utflykter till Blå Lagunen som även inkluderar området runt omkring badet. Denna lavatäckta halvö är en spännande plats med ett månliknande landskap och annorlunda områden.

Vid Blå Lagunen tas en entreavgift som låter dig vara i badet så länge du önskar (under gällande öppettider). Här finns tillgång till duschar, omklädningsrum, cafe, restaurang, produktshop och spabehandlingar. Anläggningen är fräsch och trevlig och har även hotell- och konferensfaciliteter. Handduk, badrock, tofflor och badkläder finns att hyra mot avgift.