Häpnadsväckande natur Blå Lagunen Gejsern Strokkur Gullfoss vattenfall Thingvellir Nationalpark

Aktiviteter på Island

Island är det ideala resmålet för dagens aktiva turist. Här erbjuds bl.a. forsränning, fotvandringar, glaciärturer, fiske, ridning, båtturer, valskådning, simning och sommarskidåkning. Här finns också bussutflykter som låter dig uppleva den vackra och spektakulära naturen på ett bekvämt sätt med chaufför och guide. Upplev fascinerande geysrar, vattenfall, historiska platser, nationalparker och mycket mer.

Natur och djurliv

Över hälften av Islands areal ligger högre än 400 meter över havet och en stor del av ön är täckt av lava, glaciärer, insjöar och sand. På några ställen finns märkta vandringsleder och fotvandring är ett populärt nöje både bland turister och islänningar.

Fågelskådare hittar sitt paradis på Island. Latrabjarg på Västfjordarna är världens största fågelklippa. Där häckar många olika arter, bl.a. den största alkekolonin i världen. Västmannaöarna är kända för sitt stora sjöfågelbestånd och ingen annanstans på Island är lunnefågeln så talrik. Vid Myvatn på Nordlandet häckar flera andfågelarter än någon annanstans i Europa. Den talrika labbkolonin i sandområdena på sydlandet är den största i världen. Sjöfåglar, som t.ex. lunnefåglar, kan man se på många ställen, detsamma gäller ejder, polartärna, vadare och sparvar.

Välmående och kondition

I dessa moderna tider är människor hårt arbetande och upplever mycket stress. På Island finns det många sätt för att koppla av och återhämta sig från stressen genom fysisk aktivitet. Det varma vattnet som finns i sådant överflöd i den isländska jorden förser många möjligheter. Varje by eller stad har en simbassäng där du kan simma i 27-29 'C grader varmt vatten och koppla av i de varma pottarna där temperature varierar mellan 38 till 42 'C.

Det finns platser där du kan simma i blåaktigt vatten, rikt på mineraler och ganska varmt. Det finns många träningslokaler där du kan träna och få kroppen i bra form. Hur låter en enkel hike för att njuta av det superba landskapet och den enorma mängden frisk luft? Island är ett av de minst förorenade länder du kan besöka, och många besökare kommenterar att de sover både väl och länge på Island. Det kan mycket väl bero på all den friska luften!

Ridning

Ett stort antal bondgårdar och researrangörer erbjuder ridturer på från en timme till 10 dagar. Ridutflykterna erbjuds i olika svårighetsgrader och mångafinns att tillgå året runt. Att rida islandshäst är mycket populärt och ger dig en fantastisk möjlighet att uppleva den vackra naturen.

Havsutflykter, fiske och jakt

Valsafari är en populär aktivitet på Island. Dessa turer utgår ifrån flera platser på Island. Är du i Reykjavik så har du inte långt till hamnen varifrån flera båtar avgår året runt. På norra Island finns flera utgångspunkter för valskådning, Husavik och Dalvik är två bra orter för denna aktivitet.

Island är berömt för sitt lax- och forellfiske. Huvudsäsongen för laxfisket är från cirka 20 juni till mitten av september. När det gäller forellfisket, varierar det från den ena älven/insjön till den andra, men normalsäsongen är från april/maj till september/oktober. Pimpling blir alltmer populär under vintersäsongen. Fiskekort för laxfiske måste köpas i god tid på förhand, men fiskekort för forellfiske kan man få med kort varsel, ofta samma dag.

Sportfiske (havsfiske) blir alltmer populärt på Island. Säsongen börjar sent i maj och varar till slutet av augusti med många olika turneringar runtom landet.

Golf

Alla de största golfbanorna på Island är öppna för besökare. Avgifterna är relativt rimliga. Midnattsgolf på Island - The Arctic Open Vid Akureyri golfklubb på Nordlandet erbjuder golf under midnattssolen. I slutet av juni spelas en 36-hål öppen internationell turnering. Starten går just före midnatt och spelet fortsätter in på morgonkvisten.